MCH Drums

Σεμινάριο MCH Drums Χαράλαμπος Κατιρτζόγλου Studio F

Ο Μπάμπης Κατιρτζόγλου, γεννημένος το 1985 στα Γιαννιτσά, ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική το 1997 στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών του νομού Πέλλας από όπου αποφοίτησε το 2003. Στη συνέχεια ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα τυμπάνων με δάσκαλο τον Κώστα Αναστασιάδη. Από το 2008 έως το 2014 δίδασκε τύμπανα στο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών και σε Μουσικές Σχολές της Έδεσσας.
Το 2018 ξεκίνησε να σπουδάζει τύμπανα στο Jazz τμήμα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα με δάσκαλο τον Ηλία Δουμάνη, από όπου αποφοίτησε το 2022 αποκτώντας Δίπλωμα Drums ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών του Berklee College of Music. Έχει σπουδάσει μεταξύ άλλων: Jazz Αρμονία, Ενορχήστρωση, Film Scoring, Σύνθεση Σύγχρονης Μουσικής, Διεύθυνση Ορχήστρας. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής.
Έχει εμφανιστεί σε πολλά Clubs και Festivals της Ευρώπης.
Έχει συμπράξει με ροκ μπάντες επί σκηνής με αρκετούς καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως: Jeff Scott Soto (Journey), Paul di Anno (Iron Maiden), Uli jon Roth (Scorpions) κ.ά.Βιογραφικό


Μπάμπης Κατιρτζόγλου

Studio F διοργαώνει σεμινάρια


Έχει συμμετοχές επίσης σε live με Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Γιώργος Δημητριάδης, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Χαρούλης, Πωλίνα κ.ά. Ακόμη έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Απο το 2020 διδάσκει τύμπανα σε διάφορα παραρτήματα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Αττική.
Σε αυτό το μάθημα θα μελετήσουμε τα τέσσερα βασικά στοιχεία ενός μουσικού έργου:
Τη μελωδία , που μας αφηγείται μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος,
τον ρυθμό, ο οποίος αποτελεί τον σκελετό του έργου,
την αρμονία, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μελωδίας-ρυθμού, δημιουργεί συναισθήματα και ορίζει την κατεύθυνση του έργου και τέλος τον αυτοσχεδιασμό, την έκφραση του μουσικού στο παρόν του, σεβόμενου την φόρμα του έργου.
Η φόρμα των τετράμετρων και των παραγώγων του (οχτάμετρα -δωδεκάμετρα - δεκαεξάμετρα - τριανταδιάμετρα κ.τ.λ) λοιπόν είναι ο θεμέλιος λίθος που θα μας οδηγήσει στην πεμπτουσία της μουσικής έκφρασης, τον αυτοσχεδιασμό.

Θα εξετάσουμε ειδικότερα


- Jazz φόρμες
- Blues φόρμες
- Rock
- Δημοτικά τραγούδια της Μακεδονίας και του Πόντου, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης.
Για όλα τα παραπάνω θα ακούσουμε και θα παίξουμε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του κάθε ιδιώματος.
Τέλος, θα παρουσιαστούν και δύο συνθέσεις του ίδιου του εισηγητή.
Ειδικότερα για τους drummers και κρουστούς θα προηγηθούν ομαδικά μαθήματα στα οποία θα γνωρίσουμε και θα παίξουμε rudiments, πολυρυθμίες, απλά - μεικτά - σύνθετα μέτρα, καθώς επίσης θα μάθουμε και τρόπους ενορχήστρωσής τους .
Φιλική συμμετοχή: Πάνος Οικονομόπουλος,
Πτυχιούχος ηλεκτρικής κιθάρας του Jazz Department του ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Ηχογράφηση Τυμπάνων
Ηχογράφηση Τυμπάνων

Το στούντιο παρέχει μια σειρά από υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, όπως προενισχυτές, μικρόφωνα μουσικά όργανα, κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε μουσικό σενάριο και γούστο. Οι χώροι και θάλαμοι, έχουν ως αποτέλεσμα πιο ευέλικτες επιλογές εγγραφής, όπως ζωντανή εγγραφή ολόκληρης της μπάντας , το κύριο ζωντανό δωμάτιο είναι κατάλληλο για την καταγραφή χορωδιών ή μικρών έως μεσαίων συνόλων χορδών.

Πληροφορίες
Ηχογράφηση Τυμπάνων
Ηχογράφηση Τυμπάνων

Ανεξάρτητα με τι είδος μουσικής γράφεις ή ασχολείσαι θα χρειαστείς κάποια στιγμή στα τραγούδια σου ντραμς.

Πληροφορίες

Στούντιο για Μουσικές Πρόβες

Η μουσική πρόβα στο στούντιο F είναι κάτι το οποίο ο μουσικός πρέπει να νιώσει με την  άνεση από την ώρα που θα μπει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας. Στόχος μας  είναι η άνεση  των καλλιτεχνών με το πάθος τους. Πολλοί πιστεύουν ότι η πρόβα είναι κάτι πρόχειρο. Στο χώρο μας σωστή πρόβα είναι το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας ενός μουσικού αποτελέσματος καθώς και η ευκαιρία που δίνεται στους μουσικούς να πειραματιστούν και να εξελιχθούν. Η διακόσμηση, ο άρτιος σύγχρονος εξοπλισμός συμβάλλουν ώστε οι πρόβες να είναι άνετες, δημιουργικές. Το Studio F είναι φτιαγμένο με αγάπη και τεχνογνωσία για αυτό και το καθιστά το ιδανικό για μια επιτυχημένη πρόβα.